Jdi na obsah Jdi na menu

1. DEN - ČR->Slovinsko

22. 6. 2017

Vyjíždíme s přítelem směr Mikulov, kam dojíždíme mimo české dálnice. Na přechodu kupujeme ještě na české benzínce dálniční známku pro Rakousko a zjišťujeme, že je o korunu levnější než ve směnárně (tourist centrum - zde je možné zakoupit i předraženou dálniční známku pro Slovinsko - asi 465 Kč), kde jsme měnili peníze. Za hranicemi bude pravděpodobně levnější.

Rakouskou známku kupujeme 15 denní za 289 Kč.

Také ceny nafty a benzínu jsou na hranicích samozřejmě značně nadsazené a tak se vyplatí počkat až na některé levnější benzínky v Rakousku. A pokud Vás postrašili jiné články o cenách PHM v Rakousku/Slovinsku, tak žádnou paniku. Nyní už je mi jasné, že se nevyplácí tankovat na velkých stanicích typu Shell, ale na těch menších jsou ceny více než příznivé.

Na začátku Rakouska se nachází několik desítek kilometrů vesnic, skrz které pojedete 30km/h. Dále jedeme po dálnicic A2 skrz Vídeň a dále na jih. Na všech rakouských silnicích a dálnicích je nutné dávat si pozor na měřené úseky - jsou sice značené, ale občas si člověk nevšimne. Naštěstí naše GPS na tyto úseky upozorňuje předem.

Přijížníme na jedno z odpočívadel v Rakousku (jejich seznam je k nalezení na internetu a většinou se jedná o odpočívadla ASFINAG, kde se nachází posezení, trocha zeleně, dostatek parkovacích míst a hezké záchody - navíc zadarmo. Na jednom z odpočívadel jsme přespali.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář